Stenalderbrød med æg og avocado
Portioner: 2-3 pers.
Stenalderbrød u. æg
Ingredienser:
- 30 g bage HUSK
- ½ dl chiafrø
- 4 dl vand
- 120 g grofthakkede mandler
- 100 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 80 g hasselnødder
- 50 g solsikkekerner
Stenalderbrød m. æg
Ingredienser:
- 150 g mandler
- 150 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g hørfrø
- 100 g solsikkefrø
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 tsk. havsalt
- 5 æg
Topping til frokost:
2 æg, 1 spsk. smør, 1 avocado
Tilberedning
Stenalderbrød uden æg:
Rør HUSK, chiafrø og vand sammen i en skål, til det er godt klistret, og lad det trække i 10-15 minutter.
— Tilsæt resten, og rør godt, så det bliver en ensartet masse.
— Tilsæt lidt mere vand, hvis massen ikke hænger sammen.
— Hæld massen i en smurt lille brødform, og pres det sammen med en palet, så der ikke er lufthuller i brødet.
— Bag brødet 1 time ved 160 grader. Lad det køle lidt af, inden det tages ud af formen.
Stenalderbrød med æg:
— Hak mandlerne groft. Hæld dem i en skål sammen med de øvrige frø og kerner.
— Rør olie og salt i.
— Pisk æggene sammen et ad gangen.
— Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, og bag brødet i ca. 1 time ved 160 grader.
Spejlæg:
— Opvarm en pande til middel varme.
— Smelt smørret på panden. Slå de to æg forsigtigt ud i en lille skål.
— Hæld forsigtig ægget fra skålen og over på panden.
— Steg spejlæggene i 2–4 minutter, afhængigt af hvor gennemstegte du ønsker dem. Mos avokadoen, og »smør« ud på to skiver stenalderbrød.
— Top med de færdige spejlæg og lidt havsalt.
Noter
Brødet holder sig fint i køleskabet nogle dage. Kan også skæres i skiver og fryses. Smager også godt ristet.
To slags vafler
Stenalderbrød med æg og avocado
Nem broccolisalat
Glutenfri boller
Funktionel Kost af Lene Lysholm
Fennikelsalat med ananas
Blomkålstaboulleh
- 1
- 2
Pilebarkekstrakt
OM SKRIBENTEN
LENE LYSHOLM
er vores skribent hos Naturehealth.
Lene er uddannet Biopat & Naturopath ibm, og har derudover flere overbygninger herunder speciale i kræft, certificeret Sundhedsrådgiver v. Umahro, Dnalife® certification, Nordic Laboratories, NLP Practitioner. Derudover er hun også forfatter til e-bogen ”Funktionel Kost.