Stenalderbrød med æg og avocado

Portioner: 2-3 pers.

Stenalderbrød u. æg

Ingredienser:

Stenalderbrød m. æg

Ingredienser:

Topping til frokost:

2 æg, 1 spsk. smør, 1 avocado

Tilberedning

Stenalderbrød uden æg:

Rør HUSK, chiafrø og vand sammen i en skål, til det er godt klistret, og lad det trække i 10-15 minutter.

— Tilsæt resten, og rør godt, så det bliver en ensartet masse.

— Tilsæt lidt mere vand, hvis massen ikke hænger sammen.

— Hæld massen i en smurt lille brødform, og pres det sammen med en palet, så der ikke er lufthuller i brødet.

— Bag brødet 1 time ved 160 grader. Lad det køle lidt af, inden det tages ud af formen.

 

Stenalderbrød med æg:

— Hak mandlerne groft. Hæld dem i en skål sammen med de øvrige frø og kerner.

— Rør olie og salt i.

— Pisk æggene sammen et ad gangen.

— Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, og bag brødet i ca. 1 time ved 160 grader.

 

Spejlæg:

 — Opvarm en pande til middel varme.

— Smelt smørret på panden. Slå de to æg forsigtigt ud i en lille skål.

— Hæld forsigtig ægget fra skålen og over på panden.

— Steg spejlæggene i 2–4 minutter, afhængigt af hvor gennemstegte du ønsker dem. Mos avokadoen, og »smør« ud på to skiver stenalderbrød.

— Top med de færdige spejlæg og lidt havsalt.

 

Noter
Brødet holder sig fint i køleskabet nogle dage. Kan også skæres i skiver og fryses. Smager også godt ristet.

To slags vafler

To slags vafler Portioner: 2-3 pers. Morgenmadsvafler Ingredienser: 1 spsk. chiafrø 0,5 tsk. stødt kanel...

Stenalderbrød med æg og avocado

Stenalderbrød med æg og avocado Portioner: 2-3 pers. Stenalderbrød u. æg Ingredienser: 30 g bage...

Nem broccolisalat

Nem broccolisalat Portioner: 1–2 pers. Ingredienser: 1 broccoli 1 snackpeber 1 håndfuld mandler 1 håndfuld...

Greenie

Greenie Portioner: 1 Ingredienser: 2 dl kefir, A38, skyr naturel eller plantemælk 100 g broccoli...

Glutenfri boller

Glutenfri boller Portioner: 12 styk. Ingredienser: 15 g gær 5 dl lunken vand 20 g...

Funktionel Kost af Lene Lysholm

Jeg har min egen klinik – Biologisk Balance, hvor jeg tilbyder rådgivning om sundhed og...

Fennikelsalat med ananas

Fennikelsalat med ananas Portioner: 2 pers. Ingredienser: ¼ rødkålshoved ½ fennikel 3 stængler bladselleri ½...

Chiagrød

Chiagrød​ Portioner: 1 Ingredienser: 3 spsk. chiafrø 2 dl mandelmælk ½ tsk. vaniljepulver 1 spsk...

Blomkålstaboulleh

Blomkålstabouleh​ Portioner: 2 pers. Ingredienser: 600 g blomkål 1 håndfuld persille ½ granatæble ½ dl...
Pilebarkekstrakt

OM SKRIBENTEN

LENE LYSHOLM
er vores skribent hos Naturehealth. 

Lene er uddannet Biopat & Naturopath ibm, og har derudover flere overbygninger herunder speciale i kræft, certificeret Sundhedsrådgiver v. Umahro, Dnalife® certification, Nordic Laboratories, NLP Practitioner. Derudover er hun også forfatter til e-bogen ”Funktionel Kost.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *