Glutenfri boller

Portioner: 12 styk.

Ingredienser:

Tilberedning

— Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt HUSK. Rør godt, indtil konsistensen er som gelé.

— Tilsæt resten af ingredienserne, og rør grundigt i 5 minutter. Det er nemmest at bruge en røremaskine. Mærk efter, om dejen kan klare mere havremel.

— Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.

— Dæk skålen med låg, og lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Den kan også hæve natten over i køleskabet.

— Tag dejen op med to spiseskeer, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.

— Lad dem hæve yderligere 30 minutter, og bag dem ca. 12 minutter ved 180 grader.

Noter
Lidt af havremelet kan erstattes af glutenfri havregryn.

Derudover kan man eksperimentere med at tilsætte nødder, korn og/eller frø – det giver en anden krumme, og begge dele bliver dejligt!

Tip! Bag dobbeltportion, og frys ned – hvis der er flere tilbage.

To slags vafler

To slags vafler Portioner: 2-3 pers. Morgenmadsvafler Ingredienser: 1 spsk. chiafrø 0,5 tsk. stødt kanel...

Stenalderbrød med æg og avocado

Stenalderbrød med æg og avocado Portioner: 2-3 pers. Stenalderbrød u. æg Ingredienser: 30 g bage...

Nem broccolisalat

Nem broccolisalat Portioner: 1–2 pers. Ingredienser: 1 broccoli 1 snackpeber 1 håndfuld mandler 1 håndfuld...

Greenie

Greenie Portioner: 1 Ingredienser: 2 dl kefir, A38, skyr naturel eller plantemælk 100 g broccoli...

Glutenfri boller

Glutenfri boller Portioner: 12 styk. Ingredienser: 15 g gær 5 dl lunken vand 20 g...

Funktionel Kost af Lene Lysholm

Jeg har min egen klinik – Biologisk Balance, hvor jeg tilbyder rådgivning om sundhed og...

Fennikelsalat med ananas

Fennikelsalat med ananas Portioner: 2 pers. Ingredienser: ¼ rødkålshoved ½ fennikel 3 stængler bladselleri ½...

Chiagrød

Chiagrød​ Portioner: 1 Ingredienser: 3 spsk. chiafrø 2 dl mandelmælk ½ tsk. vaniljepulver 1 spsk...

Blomkålstaboulleh

Blomkålstabouleh​ Portioner: 2 pers. Ingredienser: 600 g blomkål 1 håndfuld persille ½ granatæble ½ dl...
Pilebarkekstrakt

OM SKRIBENTEN

LENE LYSHOLM
er vores skribent hos Naturehealth. 

Lene er uddannet Biopat & Naturopath ibm, og har derudover flere overbygninger herunder speciale i kræft, certificeret Sundhedsrådgiver v. Umahro, Dnalife® certification, Nordic Laboratories, NLP Practitioner. Derudover er hun også forfatter til e-bogen ”Funktionel Kost.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *