Funktionel Kost af Lene Lysholm

Sundhed er et bredt og individuelt begreb, men for mig handler det primært om balance, velvære og livskvalitet som skal skabes indefra

Jeg har min egen klinik – Biologisk Balance, hvor jeg tilbyder rådgivning om sundhed og livstilsændringer og jeg har desuden udviklet »Funktionel Kost«. Jeg er en erfaren behandler, jeg underviser, eksperimenterer med nye opskrifter og er en dedikeret skribent indenfor sund mad og livsstil og hvordan du kan forbedre din sundhed og helbred på en enkel måde. 

Funktionel kost spiller en afgørende rolle i en helhedsorienterede tilgang til sundhed. Det er udviklet med henblik på at give din krop masser af næring der både hjælper med at styrke dit immunforsvar og forebygge sygdomme, men også forbedrer dit energiniveau og mentale sundhed.

Jeg er selv tidligere brystkræftpatient og jeg savnede i mit forløb, støtte og vejledning til en behandling med fokus på helheden. Min egen oplevelse motiverede mig til at specialisere mig i kræft og senfølger og jeg grundlagde Biologisk Balance med en holistisk tilgang til sundhed.

Jeg brænder for at gøre sundhed og funktionel kost enkel og tilgængelig for alle. Igennem mit virke vil jeg gerne inspirere og give konkrete og brugbare værktøjer til at skabe varige og holdbare livsstilsændringer.

Du kan læse mere om mig og hvad jeg tilbyder på min side: www.biologiskbalance.dk

Du kan også finde flere tips og få mere inspiration, ved at følge mig på mine sociale medier:

www.instagram.com/biologiskbalance

www.facebook.com/biologiskbalance 

 

Her er lidt om Funktionel kost:

Hvad betyder kosten for vores krop og hvad er funktionel kost?

Vores kost kan spille en afgørende rolle i at forbedre vores helbred, især når det kommer til autoimmune sygdomme og inflammationer. Ved at tilføje nærende fødevarer til vores kost og undgå proinflammatoriske ingredienser kan vi skabe en ernæringsmæssig strategi, der støtter vores krop på flere niveauer.

Hvad er funktionel kost?

Funktionel kost fokuserer på at forbedre kroppens funktion og sundhed samt at forebygge eller reducere risikoen for sygdomme. Funktionel kost er baseret på videnskabelig forskning, der viser, at visse fødevarer kan have direkte indvirkning på kroppens funktioner og systemer. 

Antiinflammatorisk og autoimmune sygdomme:

En af de centrale fordele ved funktionel kost er dens evne til at bekæmpe inflammation i kroppen. Inflammation er en naturlig respons fra kroppen, men når det bliver kronisk, kan det føre til autoimmune sygdomme og andre sundhedsmæssige problemer. Funktionel kost er rig på fødevarer med antiinflammatoriske egenskaber såsom bær, grøntsager, nødder og fuldkornsprodukter, der hjælper med at reducere inflammation og lindre symptomerne. 

Tarmfloraens betydning:

En sund tarmflora spiller en vigtig rolle i vores generelle sundhedstilstand og immunforsvar. Funktionel kost fokuserer også på at fremme en sund tarmflora ved at inkludere fermenterede fødevarer og kostfibre. Disse fødevarer hjælper med at opretholde en god balance af gavnlige tarmbakterier, hvilket igen understøtter immunsystemet og reducerer risikoen for inflammatoriske tilstande.

Individuel tilpasning:

Det er vigtigt at forstå, at funktionel kost ikke er en »one-size-fits-all« tilgang. Hver person er unik, og deres ernæringsmæssige behov kan variere. Det er derfor afgørende at arbejde sammen med en behandler for at tilpasse kosten til dine specifikke behov og mål. De kan hjælpe dig med at identificere fødevarer, der kan være gavnlige for dig og undgå eventuelle allergier eller følsomheder.

Helbredende potentiale:

Mens funktionel kost ikke kan helbrede autoimmune sygdomme eller inflammatoriske tilstande alene, har forskningen vist, at det kan bidrage til at forbedre helbredet og reducere risikoen for sygdomme. Ved at inkludere antiinflammatoriske fødevarer, fremme en sund tarmflora og tilpasse kosten individuelt, kan funktionel kost være en kraftfuld strategi til at forbedre dit helbred på en naturlig og helhedsorienteret måde.

Selv små ændringer i kostvaner kan have en positiv effekt på immunforsvaret og den generelle sundhed.
Pilebarkekstrakt

OM SKRIBENTEN

LENE LYSHOLM
er vores skribent hos Naturehealth. 

Lene er uddannet Biopat & Naturopath ibm, og har derudover flere overbygninger i bl.a. speciale i kræft, certificeret Sundhedsrådgiver v. Umahro, Dnalife® certification, Nordic Laboratories, NLP Practitioner. Derudover er hun også forfatter til e-bogen ”Funktionel Kost.

LÆS VIDERE HER

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *