ReActive

SANDVIG PHARMA

Ingredienser:

Djævleklo, et navn, der sætter gang i både fantasi og muligheder

Djævleklorod er i århundreder blevet brugt til lindring af gigtsymptomer, og store kliniske forsøg har vist, at djævleklorod øger bevægeligheden, reducerer stivhed i leddene, nedsætter smerter og øger livskvaliteten. Roden er effektiv til behandling af milde og moderate degenerative reumatiske sygdomme.

Mere behøver vi egentlig ikke at skrive, men måske er det på sin plads at nævne, at den har fået det lidet kønne navn på grund af dens mærkværdige fremtoning med blade, der meget nemt kan sætte fantasien i gang, når den kravler hen over sandørkener, blandt andet i store dele af Afrika. 

LÆS HELE ARTIKLEN HER

Salix betyder pil, alba betyder hvid, så vi har med hvidpil at gøre, og lige netop pilearter findes der et utal af. Du kan se de fleste i linket her: https://da.wikipedia.org/wiki/Pile-sl%C3%A6gten

Pilebark har siden antikken været anvendt som en vigtig smertestillende medspiller, når akutte eller kroniske smerter har været en plage. Især har den bevist sin værdi ved kroniske smerter, hvor der ellers har været brug for de meget omdiskuterede NSAID-produkter, som kan genere mavesækken ved lang tids brug, eller den salicylsyreholdige smertestillende medicin, som også kan genere fordøjelsen. Salicylsyrens smertestillende egenskaber opdagede man netop gennem de erfaringer, der i århundreder har været på pilebark stort set over hele verden. Som medicin har man kopieret lige netop acetylsalicylsyrens kemiske struktur, og noget tyder på, at det måske er en fejl: Man burde i stedet have taget alle de aktive stoffer med, da de ser ud til at supplere hinanden og ovenikøbet uden at skabe bivirkninger. 

LÆS HELE ARTIKLEN HER

Helt tæt på forskningen

Når produktudviklere kigger på inflammation og den nyeste forskning, er der flere ingredienser, man ikke kan komme udenom. Det gælder blandt andet omega-3-fedtsyrer til cellemembraners evne til at være elastiske (på fagsprog plastiske) for at kunne imødegå de dele af immunforsvaret, som ellers kan skabe ravage inden i og uden på cellernes overflade. Også udvalgte urter er mulige, og det er især urter og krydderier fra Asien og Afrika, der har vist sig at have en overordentlig fin effekt på inflammation. 

Derfor er der rigtig mange gode kosttilskud på butikshylderne, og derfor er der produktudviklere, som har sammensat unikke blandinger med tørrede droger, krydderier og tørekstrakter for at afhjælpe et af Vestens gennemgående problemer, nemlig inflammationerne, der ligger som en fællesnævner for alle de sygdomme, vi i dag kalder for livsstilssygdomme. Men inflammation er så meget andet end »bare« de sygdomme, vi normalt regner for sygdomme forårsaget af livsstil. Diabetes, overvægt og kredsløbsproblemer er blot et lille udsnit af alle de sygdomme, som i bund og grund handler om, hvad der foregår i vores immunforsvar, og hvordan de enkelte celler, organer og organsystemer fungerer, og hvad de bliver fodret med af næringsstoffer eller mangel på samme

LÆS HELE ARTIKLEN HER

Ingefær er kendt af de fleste

Er du til asiatisk mad, er du med garanti stødt på ingefærrodens liflige smag, og kigger vi på, hvor mange ingefærshot, der hver dag bliver produceret i køkkenet eller købt i en færdig blanding med andre ingredienser, så er både smag og virkning gået direkte ind i danskernes hjerter. Eller skulle vi sige, tarme, led og muskler, for det er netop her, den har gjort sit indtog som en absolut fin støtteterapi til alverdens vestlige skavanker. 

Den har været anvendt i Asien i tusindvis af år som en vigtig ingrediens i rigtig mange af deres retter, morgen, middag og aften. 

Vestens forskere og ernæringsterapeuter fik øje på den sammen med de mange andre af Østens krydderier, for hvorfor så man færre med ledsmerter og færre med tarmrelaterede problemstillinger end i Europa og USA?

LÆS HELE ARTIKLEN HER

 

God viden om vores knogler

Det menneskelige skelet består af i alt 206 knogler. Knoglerne består af en mineralsk og en organisk del. Den mineralske del udgør cirka 70 procent af knoglerne og består primært af calcium, men også af andre mineraler som blandt andet fosfat. Den organiske del udgør cirka 30 procent og består primært af det trådformede, trækstærke proteinkollagen. Proteinet gør knoglerne elastiske og beskytter mod brud, hvorimod den mineralske del gør knoglerne stive og hårde, så de kan modstå sammenpresning.

LÆS HELE ARTIKLEN HER

I ReActive finder du også humle med det meget søde botaniske navn Humulus lupulus. Om den så også er kendt for at være sød, når den med stor hast slynger sig op i vejret med op til seks meter lange, ru stængler, må stå hen i det uvisse, og der er med garanti også mange, der ønsker den hen, hvor peberet gror, for den kan hurtigt få fat i et skrøbeligt hjørne af udhuset eller være fuldstændig overvældende i en åben carport. Til gengæld har den jo været anvendt som krydderi til gærede drikke i mange århundreder og er vist kendt af de fleste for det gode bryg, som ovenikøbet blev givet til børn som en helt naturlig drik frem for vand. Det er man heldigvis holdt op med. 

Humle er en slyngende urt med op til seks meter lange, ru stængler. Humle vokser i Danmark som forvildet i ellesumpe og skovbryn. Hunblomsterne sidder i kogleagtige stande, der er tæt besat med duftende lupulinkirtler. Humlen har været anvendt som krydderi til gærede drikke i mange århundreder.

Anprisninger:

  • Humle hjælper med at falde i søvn
  • Humle bidrager til tarmkanalens funktion
  • Humle hjælper med at opretholde en rolig og behagelig overgangsalder
  • Humle bidrager til et normalt kolesterol
  • Humle bidrager med en beroligende effekt på nervesystemet

Almindelig solsikke (Helianthus annuus), eller blot solsikke, er en plante, som kan blive op til tre meter høj. Blomsterne er gule og brune og meget store. Frøene er værdsatte af for eksempel fugle for dens indhold af solsikkeolie, der blandt andet indeholder lecithin. 

Solsikkens blomst
Alt efter sort kan blomsterkurven have en diameter på mellem fem og 50 centimeter. Den almindelige solsikkeblomst har gule randkroner og en brun midte, som består af en masse små kerner. Der findes også røde, orange og næsten sorte solsikker.

Som hos mange andre dækfrøede planter er solsikkens blomster farvestrålende, og duftene skal tiltrække insekter, så blomsterne kan bestøves. Solsikken formerer sig ved kønnet formering. Blomsterstøv fra plantens pollen smelter sammen i frugtanlægget. Ved dyrkning er det vigtigt, at planten har de mest optimale forhold, for at bestøvningen lykkes.

Solsikken er ikke én blomst, men består af mange hundrede ligesom hos andre planter i kurvblomstfamilien. Hver af ”felterne” inde i midten af ”blomsten” er en blomst, og hver af de gule ”kronblade” er en blomst, der blot ligner et kronblad fra en normal blomst. Blomsterne konkurrerer om at få lokket bestøverne hen til sig. For at tiltrække bestøvere har nogle blomster, som for eksempel solsikke, en mørkere midte, der kun kan opdages under ultraviolet lys, som insekterne kan se.

Kilde: Almindelig solsikke – Wikipedia, den frie encyklopædi

Cholin bidrager til at vedligeholde en normal leverfunktion
Det her er indviklet for de fleste, også for behandlere, så vi forsøger lige at gøre det så simpelt som muligt.

I lecithin, som i Sandvig-produkterne stammer fra olien i solsikkefrø, findes flere stoffer kaldet fosfolipider. Et af dem hedder fosfatidylcholin, og ja, vi går ned i de kemiske kæder, for her finder vi cholin.

Cholin bidrager til at vedligeholde en normal leverfunktion, og det er jo til at forstå på almindeligt dansk.

Det gælder også, når vi kan fortælle, at cholin bidrager til en normal omsætning af fedtstoffer.

Som rosinen i pølseenden i lecithin fra Sandvig bidrager cholin også til en normal omsætning af homocystein.

  • Vitamin C bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning
  • Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder
  • Vitamin C bidrager til et normalt energistofskifte
  • Vitamin C bidrager til nervesystemets normale funktion
  • Vitamin C bidrager til en normal psykologisk funktion
  • Vitamin C bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Vitamin C bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress
  • Vitamin C bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Vitamin C bidrager til at gendanne den reducerede form af vitamin E
  • Vitamin C øger optagelsen af jern

Vi vil gerne hen, hvor peberet gror…

Fra Østens madkammer har vi fået en stribe af krydderier og urter, der viser sig at have en overordentlig stor betydning for folkesundheden. I Asien spiser man krydderier i skefulde, ikke som en knivspids af det ene eller det andet. Og det giver rigtig god mening, når man ser på de enkelte krydderier og opdager, at de faktisk meget mere sammen end hver for sig supplerer hinanden. Måske er det netop derfor, at man ikke så de samme typer af inflammationer og kroniske sygdomme i Asien, som man ser her i Vesten. Læg mærke til, at vi er nødt til at tale i datid, for store dele af den mere velstående befolkning i Asien har desværre taget Vestens livsstil til sig med både at spise for meget og alt det forkerte.

Anprisninger:

  • Peber støtter appetit, fordøjelse og optag af næring.
  • Peber hjælper med at holde luftvejene åbne. Støtter hele det respiratoriske system.
  • Peber vitaliserer nervesystemet.
  • Peber støtter det sunde, feminine reproduktionssystem. Hjælper med at rense de reproduktive organer, ved at fremme blodcirkulationen i de små blodårer.
  • Peber hjælper med at rense leveren og støtte dens funktion ved at fremme blodcirkulationen i de små blodårer
  • Peber hjælper med at rense huden, ved at fremme blodcirkulationen i de små blodårer
  • Peber har betydelige antioxidantegenskaber. Hjælper med at vedligeholde kroppens integritet, med dens antimikrobiologiske anti-parasitiske effekt og støtte af immunsystemet
  • Peber hjælper med vedligeholdelsen af de naturlige fordøjelsesfunktioner.
  • Peber støtter kroppens modstand mod stress. Hjælper kroppen med at håndtere stress.
  • Peber styrker immunsystemet. Styrker kroppens naturlige forsvar/
  • Peber støtter lungefunktionen.

LÆS HELE ARTIKLEN HER

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *