En verdenskendt biolog, Bruce Lipton

Måske har du aldrig hørt om den verdenskendte biolog Bruce Lipton, som har dedikeret sit liv til at forstå cellens behov, og hvordan den egentlig kommunikerer med omverdenen. Måske har du allerede læst Bruce Liptons bog, Den intelligente Celle, som er udgivet på alverdens sprog, og som tager dig med på en meget spændende rejse ned på celleplan i et letforståeligt sprog. 


Bogen handler om den forskning, Bruce Lipton og en flok forskere har gjort gennem de sidste årtier:

 

→  Cellerne er kroppens grundlæggende strukturelle og funktionelle enhed, sagt med andre ord, vores kroppe er dikteret af, hvordan den enkelte celle har det.

→  Cellen er omgivet af en cellemembran, som kontrollerer alt det, der passerer ind af næringsstoffer og ud af affaldsstoffer.

→  I cellens indre, kaldet cytoplasmaet, findes en række organeller, som hver især har deres specielle form og størrelse og funktion, for eksempel: – Mitokondriet, som danner energi ved hjælp af forbrænding af sukker og fedt. – Lysosomet, der danner enzymer, som nedbryder og udskiller affaldsmateriale og nedslidte celledele. – Det endoplasmatiske retikulum, som er med til at transportere materiale gennem cellen, men også en vigtig del af proteinproduktionen.

→  Inderst i cellen findes cellens kerne, som indeholder genetisk materiale (DNA), altså vores arvemasse, som også er ansvarlig for, at vores celler deler sig sundt og korrekt – eller det er, hvad man hidtil har troet … det er blandt andet det, som moderne forskning sætter under lup, og hvor de har opdaget epigenetikken. Den får du forklaret nedenfor.

Alle vores celler er centrale for os, har hver deres plads i kroppens system og samarbejder med hinanden, så nogle celler bliver til en nyre, andre bliver til en knogle og så videre.

Vi modtog en flok gener, da vi begyndte vores spæde liv, efter en sædcelle og en ægcelle mødte hinanden, men nyere forskning fortæller, at vi godt kan gøre en del selv for at tænde og slukke for de forskellige gener. Det kan vi blandt andet gøre via sund kost, tilpas med motion, positive tanker (læs Bruce Liptons bøger) og ved at være mere bevidste om, hvordan vi bruger os selv, passer på os selv – og på hinanden.

Cellemembranen er vigtigere end cellekernen

Bruce H. Lipton har ved studier af celler fundet frem til, at det ikke er cellekernen (som tidligere antaget), men cellemembranen, der er den sande hjerne bag cellernes funktion. Celler er intelligente og i stand til at lære, tilpasse sig og samarbejde. Cellen kan således overleve uden cellekernen i en rum tid, inden den har behov for at reproducere sig selv. Cellekernen derimod dør i samme øjeblik, den ikke længere har en cellemembran. Bruce Lipton forklarer, at cellemembranen strukturelt og funktionelt ligner en computerchip. De kan begge to programmeres, og det betyder, at vi også har mulighed for at omprogrammere vores celler. 

Hver eneste celle rummer informationer om hele kroppen

Ifølge Bruce H. Lipton indeholder alle celler, hvad der svarer til alle de dele, som et menneske indeholder, herunder nervesystem, fordøjelsessystem, muskelsystem, åndedræt, immunsystem mv.


De biokemiske mekanismer, som cellens organeller bruger, er de samme som de mekanismer, vores menneskelige organsystemer bruger. Hver enkelt celle er et intelligent væsen, som kan overleve på egen hånd, idet de undersøger deres omgivende miljø og forsøger at tilpasse sig for i sidste ende at sikre deres overlevelse ved at interagere med det. Og det er netop her, at der opstår en helt særlig kommunikation mellem cellerne i for eksempel immunforsvaret og cellerne i ethvert organ, men også inden i hver eneste celle, hvor det allerinderste af cellen, cellekernen, i høj grad får sine informationer fra cellemembranen, og fungerer den sundt og korrekt, vil der også være en høj kommunikation til hele cellen og dens mange organeller.

Bruce Lipton bringer os nærmere epigenetikken, og det ligger uden for denne artikels rammer at beskrive det fænomen i detaljer, men der forskes på livet løs både i Danmark og i resten af verden for at forstå fænomenet. For selvom vi er født med en flok gener, er der en hel del af vores forfædres gener, vi godt kan påvirke gunstigt.

Det kan vi ved at sørge for, at vi på alle planer gør vores yderste for at skabe sunde cellemembraner, så de bevarer deres fleksibilitet, og sender de rette kemiske stoffer ind til det inderste af vores celler. 

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati.

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *