Om at blive ældre, og hvordan sundhedssystemet er nødt til at ændre syn på sygdom

Vi bliver ældre og lever derfor længere, måske med en stribe af sygdomme som følgesvend. I den almindelige opfattelse af sygdommene, som en person kan have, kalder man det for konkurrerende sygdomme, og meget ofte har lægerne svært ved at finde ud af, om du helst skal henvises til hjerteafdelingen eller helst skal til afdelingen for gigtsygdomme. Det kan give en tur rundt på en masse afdelinger og eventuelt med følgeskab af ikke kun sygdomme, men også mange forskellige typer af medicin. 

Kigger vi ud over de sygdomme, som en ældre borger i dag slås med, så har de måske mere eller mindre bund i den samme årsag: inflammationen. 

At have inflammationer kan du læse meget mere om her på siderne, men det giver jo stof til eftertanke, at selvom du har flere forskellige diagnoser, så handler det måske stort set om, at der er inflammationer i kroppen, og at behandlingen samlet set burde rette ind efter det faktum?

Det kan man sagtens gøre, selvom der stadig er behov for eksempelvis blodtrykssænkende medicin, forskellige former for hjertemedicin eller smertestillende. Måske er du så heldig, at behovet for medicin kan minimeres, når immunforsvar, nervesystem og hormonsystem arbejder bedre sammen med kredsløbet – og alle de andre organer?

KLUMME

Hos Naturehealth lader vi eksperter, personer med erfaring og passion komme til tasterne og få spalteplads, da vi ønsker at inkludere et varieret syn på sundhed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *