Undelivsbetændelse

Andre betegnelse: Adnesitis.

Smerter og trykømhed nederst i underlivet kan være tegn på betændelse i æggeledere og/eller livmoder. Symptomerne kan være ildelugtende, pusblandet udflåd, svie ved vandladning, kvalme og feber. Selv ved svage gener kan sygdommen være lumsk og årsag til mange komplikationer – herunder sterilitet.

Normalt beskytter en slimprop livmoderhalsen mod infektion. Den forsvinder dog omkring menstruation, abort, fødsel og gynækologiske undersøgelser, så bakterier og svampe fra skede og tarm kan trænge igennem og inficere underlivet. Østrogenmangel, kulde, dårligt immunforsvar, tarmdysbioser og dårligt kredsløb kan også være medvirkende årsager.

Kurforslag generelt

Søg straks læge. Ved gentagne infektioner bør du undersøges af en gynækolog, især hvis udflåddet er gul-grønt eller brunligt.

Akut: Sengeleje og rigelig væsketilførsel.

Fedtsyrer: Anvend gode koldpressede planteolier og fiskeolie.

Andet: Siddebade (i en balje eller lidt vand i bunden af et badekar) kan lindre. Anvend 100 gr. agerpadderokke eller salvie, der sættes i blød i koldt vand natten over. Opvarmes næste dag til kogepunktet og tilsættes badevandet. Sørg for, at vandet når op over nyrerne. Bliv siddende i vandet i 20 minutter. Lad den varme krop dampe af i sengen i en time.

Undgå at fryse. Ved toiletbesøg tørres forfra og bagud for at undgå smitte fra endetarm.
Bækkenbundsøvelser, mavedans, stimulation af kredsløb og et sundt sexliv styrker underliv og modstandskraft.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *