Psoriasis

Psoriasis er en arvelig, kronisk hudsygdom, men der kan være lange perioder uden udbrud. Selve navnet psoriasis kommer af det græske ord for kløe. Psoriasis er præget af røde, fortykkede områder på huden, der er dækket af glinsende skæl. De ramte hudområder findes ofte i hårbunden, på albuer og knæ samt den nedre del af ryggen. Nogle mennesker med psoriasis får desuden en særlig form for gigt, psoriasisgigt.

Der findes en række forskellige former for psoriasis, og sværhedsgraden varierer fra person til person. Nogle kan have en lille plet på ryggen og er måske slet ikke klar over, at de har psoriasis. Andre kan have meget svær psoriasis, der dækker hele kroppen.
Sygdommen kræver hjælp fra en læge, så den rette behandling kan iværksættes. Kurens omfang vil være afhængig af sygdomsforløbet og sværhedsgraden.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *