lever, udrensning, leverudrensning

Lever — udrensning

En belastet lever kan skabe et hav af problemer. Organet skal ikke kun sørge for bortledning af affaldsstoffer, men er også involveret i de fleste andre organfunktioner, idet leveren har indflydelse på hormonsystem, nervesystem og immunforsvar. Fungerer leveren ikke perfekt, kan der for eksempel ophobes overskydende østrogen i blodet med menstruationsproblemer og PMS til følge. Nervesystemet bliver belastet af diverse toksiner fra bakterier og cellernes affaldsstoffer, og immunforsvaret skal ikke kun eliminere kendte og akutte trusler, men også bruge energi på at fjerne affaldsstoffer, som ellers uophørligt vil belaste lymfesystemet med kroniske symptomer og sygdomme til følge. Alle disse faktorer samt alt det junkfood, vi indtager i hverdagen, skal leveren kunne bearbejde.

Kurforslag generelt:

Kostråd: Det er en god tradition at sætte sin lever på to årlige aflastningskure. Forår og efterår er oplagte tidspunkter til at undgå så mange giftstoffer som muligt: Alkohol, tobak, kaffe, brankede mættede fedtsyrer og diverse fødevarekemikalier. Spis frugt og grøntsager dagligt. Kål og broccoli indeholder flere forskellige stoffer, som er specielt gode for leveren.

Vitaminer og mineraler: Spis et almindeligt, letoptageligt vitamin- og mineraltilskud.

Fedtsyrer: Spis godt med fiskeolier.

Andet: Chlorella er en ferskvandsalge og er en kendt metode til afgiftning af tungmetaller og andre giftstoffer. 

 

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.