lunger, lungs, lungebetændelse

Lungebetændelse

Andre betegnelser: pneumonia.

Lungebetændelse opstår på grund af et bakterie- eller virusangreb i den ene eller begge lunger og begynder ofte som en almindelig forkølelse. Efter nogle dage opstår feber, og åndedrættet bliver besværet. Børn kan blive lettere blålige på grund af den nedsatte lungefunktion.

Kurforslag generelt:

Penicillin virker godt mod en bakteriel infektion. Hvis det er en virus, vil penicillin ikke virke, men der bliver som regel ordineret penicillin i begge tilfælde, da det kan være svært at skelne mellem de to former. Og penicillin er nødvendig. En ubehandlet lungebetændelse kan medføre meget alvorlige komplikationer, specielt for børn, sygdomssvækkede voksne og ældre.

Kostråd: Under den akutte infektion er det vigtigt at drikke rigeligt med væske og undgå mad ved mangel på appetit. Indtag gerne varme urte- og grøntsagssupper. Varm hyldebærdrik kan lindre. Det anbefales at undgå mælkeprodukter, som kan forøge slimproduktionen.

Vitaminer og mineraler: Ved gentagne lungeinfektioner kan der være behov for ekstra A-, D- og C-vitamin samt silicium.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.