Lavt blodsukker — svingende blodsukker

Lavt blodsukker viser sig ved en manglende evne til at opretholde et stabilt blodsukker. Når blodsukkeret falder, får cellerne ikke den nødvendige energi. Emnet er meget kontroversielt, og mange mennesker får ikke den rigtige diagnose eller behandling. Måske vil det også være mere passende at kalde det svingende blodsukker, og netop fordi det svinger, kan det kræve mange på hinanden følgende blodprøver, hvis det skal konstateres ad den vej. Derfor kan det være en rigtig god ide at kende symptomerne og dernæst gøre noget ved dem. Du skal selvfølgelig gå til læge, hvis du har mistanke om, at det kan være en begyndende diabetes 2. I dag kan de måle dit langtidsblodsukker på nogle specifikke blodprøver, der fortæller noget om, hvordan det har set ud det sidste halve år. Så gør noget ved det, og kig på de muligheder, du har for at ændre på tilstanden. Det er ikke svært, det skal bare gøres. 

Hovedsymptomer

→  Træthed eller mathed, som lindres efter spisning

→  Ubehag eller hovedpine, hvis der ikke er mad til tiden

→  Stort forbrug eller trang til sukker, søde sager, cola, kaffe, røg eller alkohol, som hurtigt hæver blodsukkeret – der kan også være trang til salt og chips

→  Konstant sult, også kort tid efter et måltid

→  Rysten, irritabilitet eller uforklarlig indre uro

→  Søvnløshed

Sekundære symptomer

Lavt blodsukker kan påvirke hormonsystem, nervesystem og immunforsvar og give et utal af andre symptomer som for eksempel PMS, hovedpine og migræne, overvægt/fedme eller afmagring, frigiditet, hjertebanken, depression, manglende koncentrationsevne, svimmelhed, allergi og nedsat modstandskraft.

Årsager

→  Længerevarende stress – stress stiller store krav til hormonsystemet og ændrer blodsukkeret

→  Kosten –  stort forbrug af raffinerede kulhydrater, alkohol og kaffe, som blandt andet belaster bugspytkirtlen

→  Candida albicans, en gærsvamp, der lever af sukker

→  P-piller, øvrig hormonbehandling og anden medicin

→  Blære- eller nyrebelastning

Hav tillid til dig selv og andre. Sæt grænser. Find tryghed. Yoga og meditation er to gode muligheder for at opnå en større indre ro. Ro kan også opnås ved aktiviteter som svømning, træning i varmtvandsbassin og dans.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.