Bambus arter

Bambus er et særligt bekendtskab for vores kroppe og ikke kun som tøj

De fleste er nok stødt på bambusmøbler, på trusser lavet af bambus, og mange udendørsarealer har på godt og ondt været et fint opholdssted for de mere end X-antal arter, der findes. Men det er især det høje indhold af kisel, der ud over at hjælpe planeten med at hjælpe os på vej, hvad CO2 angår, også i høj grad bidrager til et bedre immunforsvar og en bedre knoglestruktur. 

 

Immunforsvar og silicium kan du læse meget mere om på andre sider af www.naturehealth.dk, mens vi her i den korte artikel fokuserer allermest på, hvordan bambusarterne signifikant kan forbedre calciumkoncentrationen i knoglerne og på vaskeægte forskersprog støtte femur-mikroarkitekturen (stigning i knogletæthed, reorganisering af det trabekulære netværk og stigning i knoglemarv i blandt andet vores lårbensknogler) med en evne til at efterligne en østrogenlignende virkning sammenlignet med østradiol. 

Resultaterne tyder på, at bambusa er et potentielt terapeutisk lægemiddel til behandling af osteoporose, men lige nu er det altså mest et kosttilskud, og du finder bambusekstrakter i for eksempel ReBuild fra Sandvig Pharma. 

 

Det skal være den bedste bambusekstrakt med 70 procent silicium

 

Silicium stimulerer dannelsen af proteinerne kollagen og elastin, der giver knoglerne den nødvendige styrke og bevarer elasticiteten i bindevæv, hud, blodkarvægge og negle.

Studierne viser også, hvordan bambusekstraktet støtter optagelsen af de øvrige mineraler i knoglerne og i det hele taget er et vigtigt bekendtskab for alle vores led og evnen til at bevare dem smidige, fleksible og mobile. 

Bambusa til gavn for led, brusk og knoglers sundhed

— Bambus til stærke knogler og led.

— Bambus bidrager til brusk- og knogledensitet (at bevare en tæt knoglestruktur) takket være dens indhold af silicium.

— Hjælper med at støtte knoglers og leds sundhed.

— Hjælper med at understøtte leddets fleksibilitet og bevægelighed.

— Bidrager til at lindre ledgener.

— Deltager i mineraliseringen af knogler og hjælper med at bevare mobile led.

— Bambus er nyttig for at opretholde leds og knoglers sundhed.

Tusindvis af bambusarter holder sig oprejst ved hjælp af silicium

 

Bambus (Bambusoideae) er en samlebetegnelse for forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne og dermed teknisk set græs. Den omfatter cirka 1.000 arter, som er inddelt i cirka 90 slægter.

Bambus har hjemme i de tropiske, fugtige områder i Østasien. De lange stængler er hårde som ben, og de er hule. Bambus har en vandret grenet rodstok med tætte skud. De sidste kan vokse med op til 30 centimeter i døgnet. Der findes dog arter, som kan vokse næsten en meter om dagen. Man har endda observeret en plante, der voksede 121 centimeter på 24 timer. 

Bambus kan danne store, ufremkommelige skove. De største bambusser kan blive 40 meter høje og 30 centimeter tykke. De blomstrer først, når de bliver cirka 60 år eller med et mellemrum på cirka 60 år. Herefter visner hovedparten af de overjordiske dele af planten. En del planter dør helt, men de fleste overlever, og der vokser efter kort tid nye skud frem fra det underjordiske rodnet, hvorefter planten fortsætter sin cyklus.

En mindre bambusart kan vokse i danske haver og kan overleve vinteren. Deres stængler, som kan fås i mange tykkelser, bliver brugt til en lang række formål, herunder husbyggeri, møbler, vandrør, broer, både, musikinstrumenter, legetøj, husgeråd, papir og tekstiler.

Kilde: Bambusa – Wikipedia

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

LÆS MERE OM

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *