Hyaluronsyre virker også indefra

De fleste har efterhånden hørt om hyaluronsyre, og det vrimler med udvortes produkter, der alle har tilsat sukkermolekylerne. Vi har dem naturligt i kroppen, hvor de binder fugt, og det er især huden glad for. Når vi er børn og unge har vi ofte – hvis vi ikke har brændt huden af i solen – en spændstig og fugtbærende barriere, som ikke kun giver en glat og pæn overflade, men i høj grad også beskytter vores krop fra udefrakommende belastninger. I dag ved man, at der er mange flere kemikalier fra vores omgivelser, der trænger ind over huden, og jo svagere spændstigheden i huden og det underliggende bindevæv fungerer, jo større risiko er der for, at barrieren ikke længere kan holde forureningen i skak. Her går fedtsyrer, hyaluronsyre, sunde madvaner og væske hånd i hånd. 

Lidt hudløse data

  • Et voksent menneske har rundt regnet kun en tyvendedel den mængde hyaluronsyre, som en baby har.  
  • Det ser ud til, at hyaluronsyre kan binde op til tusind gange sin egen vægt. Det betyder, at ét gram hyaluronsyre kan binde op mod en liter væske i kroppen, og derfor er det så effektivt til at skabe en større spændstighed i huden og de underliggende lag, hvor sukkermolekylerne også hjælper i produktionen af kollagen. 
  • Kollagen er et “stillads”, der skal holdes så intakt som muligt i og under vores hud. 
  • Endnu vigtigere er, at kollagen, og dermed også hyaluronsyren, er med til at skabe et stabilt stillads mellem vores organer og modvirker dermed, at bindevævet bliver slapt og får organerne til at falde ned, for eksempel livmoder, blære og tarme. 
  • At spise kosttilskud med hyaluronsyre kan dog ikke gøre arbejdet alene, der skal et væld af andre næringsstoffer til, blandt andet den rette mængde af proteiner, fedtstoffer og antioxidanter. 
  • Motion med den rette mængde væske er også altafgørende for, at bindevæv og dermed stilladset i vores kroppe forbliver så intakt som muligt gennem hele livet. 

Der findes rigtig fine hudprodukter på helsehylden med hyaluronsyre. Tal med din lokale helsekostbutik eller Matas. 

Som kosttilskud finder du blandt andet hyaluronsyre i Reage fra Sandvig Pharma, hvor de har kombineret det med en stribe af antioxidanter, der er kendte for deres virkning som anti-age, samt kollagen, der netop kan bygge vores stillads op, så vi bedre kan gå gennem livet med et sundt bindevæv til hud og andre organer. 

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *