Øjenbetændelse

Andre betegnelser: conjunctivitis.

Ved en almindelig forkølelse, hvor slimhinderne i næsen er inficerede og hævede, kan bakterier vandre videre op til øjet via tårekanalen og sætte sig som en infektion på øjenlågenes inderside. Der opstår som regel lidt røde øjne i et par dage, hvorefter øjenlågene klistrer sammen.

Kurforslag generelt

Kostråd: Sørg i almindelighed for en sund og nærende kost.

Fedtsyrer: Anvend gode plante- og fiskeolier.

Lægeurter: En stærk kop urter med kamille og øjentrøst tilberedes. Lad det koge i 10 minutter, og si blandingen gennem et kaffefilter. Afkøles og duppes flere gange dagligt på øjenlågene. Hvis der er gentagne øjenbetændelser, kan det tyde på et alment svækket immunforsvar.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *