Fødevareintolerance

Fødevareintolerance er en folkesygdom. Det ved vi bare ikke endnu, for kun ganske få forskere i udlandet er opmærksomme på det irriterende fænomen. Men ét er sikkert.

Mange mærker allergilignende symptomer, hvor de almindelige blodprøver og priktest intet viser, og de må gå hjem med uforrettet sag. Eksemer, diarreer, smerter i maven, oppustethed, hovedpine, ledsmerter. Ikke på én gang, ikke alle symptomer hos én person, men udefinerbare problemer, som virkelig kan gøre hverdagen til et helvede af træthed og utilpashed. Kan du genkende bare nogle få af disse symptomer, kan det være tegn på, at du ikke danner nok af det enzym, som skal holde histamin i skak i vores fordøjelse.

Vi kan få for meget histamin gennem vores mad. Her kommer oste, pølser, vin og øl ind på førstepladsen, men alle fødevarer indeholder aminer, som kan udløse en histaminreaktion.

Men vi danner også histamin selv, og kan du ikke regulere det via enzymet, kommer et eller flere af symptomerne ofte fra en times tid til flere timer efter, du har spist. Og det kan være virkelig svært at finde ud af, hvilke fødevarer som har udløst det.

FAKTA

Red pill capsules isolated, analgesic pile, painkiller drugs, sedative pills group, medicine powder capsules on white background

Østrigske læger, immunologer og biokemikere har måske fundet nøglen til problemet. De har tillige udviklet et produkt, som kan hjælpe på de intolerancer, som opstår på grund af histaminreaktioner. Vi ved sjældent på forhånd, om det er her, vores problem ligger. Men det geniale ved produktet er, at får man øjeblikkelig hjælp – tabletten virker efter tyve minutter – så ved man også, at man har et histaminproblem og kan fortsætte brugen af kapslerne uden risiko for bivirkninger eller andre ubehageligheder.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.