Nældefeber

Nældefeber ligner det udslæt, der opstår efter kontakt med en brændenælde. Udslættet, som er blegrødt eller rødt, kan variere i form og udbredelse fra små til større sammenhængende områder. Nældefeber er voldsomt kløende, men aftager som regel inden for et døgn. Selve udslættet skyldes en histaminreaktion, som opstår ved fødevareallergi eller kontaktallergi. Ved gentagne nældefeberanfald er det nødvendigt at forsøge at finde årsagen.

Kurforslag generelt

Kostråd: Undgå fødeemner, som du har mistanke til. Histaminholdige og histaminfrigørende fødeemner er bl.a. ost, rødvin, chokolade, det 3. krydderi, skaldyr, makrel, tun, jordbær, nødder, tomat, kartofler og peberfrugt. Det er vigtigt at få taget en priktest hos større børn og voksne – testen kan muligvis afsløre, hvad allergenet er, men det er ikke altid tilfældet.

Fedtsyrer: Spis gode planteolier og fiskeolier. Ingen fedtsyrer virker ved det akutte anfald.

Lev så giftfrit som muligt. Vælg vaskepulver og hudcremer med så få kemikalier som muligt. Sørg for et godt immunforsvar. Gentagne nældefeberanfald skyldes som regel sarte slimhinder og andre ubalancer, som skal håndteres indefra. Akupunktur kan måske afhjælpe akutte og mere kroniske nældefeberanfald – se også under Allergi.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *