irritabilitet, pms, frustreret, vrede

Irritabilitet og vrede

Det kan være sundt at være vred. Faktisk er der rigtig mange mennesker, som i stedet for at blive vrede skjuler det for sig selv og ikke mindst for omgivelserne. På sigt kan det være en stor indre stressfaktor. Vrede og irritabilitet kan også opstå på grund af et lavt blodsukker, hormonelle udsving i forbindelse med for eksempel PMS eller klimakteriet samt intolerance over for fødevarer, fortrinsvis forårsaget af farvestoffer. En dårlig ernæringsstatus med for få vitaminer og mineraler kombineret med de forkerte fedtstoffer kan også skabe ukontrolleret irritabilitet og vrede.

Kurforslag generelt:

Find årsagen og de forslag, som passer dig bedst.

Kostråd: Blodsukkerstabiliserende og hyppige, fiberholdige måltider. Undgå eller begræns stimulanser som kaffe, sort te og sukker. Få orden i fordøjelsen. 

Fedtsyrer: Studier af fedtsyrer har med fine resultater vist sig at øge koncentration, opmærksomhed og den indre balance hos børn og unge med færre vredesudbrud til følge. Spørg i helsekostbutikken. De samme produkter kan anvendes af voksne. 

Andet: Lær at tackle irritation og vrede. Vær tolerant, giv afløb for følelser, sæt grænser. Motion og ikke mindst kampsport kan give fysisk og psykisk afløb for vreden.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.