Falsk strubehoste

Andre betegnelser: pseudocroup, laryngotis stridula.

Falsk strubehoste er en infektion hos børn, der medfører en hævelse af slimhinden i strubehovedet og begynder som regel med en forkølelse, der efter et par dage med hoste og hæshed kan udvikle sig til, at slimhinden inde i strubehovedet hæver, hvorved luftpassagen vanskeliggøres. Symptomerne opstår oftest om natten, når barnet har ligget ned i nogle timer. Indåndingen er besværlig – barnet har lufthunger og bliver bange. Vejrtrækningen ledsages af en hivende lyd.

Kontakt lægen, og lad barnet indånde varm, fugtig luft (damp) ved for eksempel at hælde varmt vand i badekarret.

Kurforslag generelt:

Kost: Det anbefales at undgå mælkeprodukter, da de kan skabe mere slim, som kan medvirke til at trække en forkølelse i langdrag og dermed forårsage falsk strubehoste. Drik hyldebærsaft, og spis hyldebærsuppe i vinterhalvåret for at forebygge infektioner.

Lægen vil ofte ordinere antibiotika for at stoppe udviklingen hurtigst muligt. Følg lægens anvisning.

Fedtsyrer: Spis gode planteolier hver dag og fisk flere gange om ugen. Tag omega-3 som tilskud.

Delicious honey pours out of the spoon close up
Honning kan bruges til næsten alt. De forskellige typer mineraler, vitaminer og aminosyrer i honningen svarer omtrent til dem, vi finder i menneskekroppen. Men honning som kosttilskud er bare en lille del af anvendelsesområdet. Vi ser i dag, at brugen af honning inden for medicinen har fået en renæssance. Gamle husråd bliver afprøvet i videnskabelige studier, og resultaterne er slående. Der er over tusind nye studier om honningens lægende egenskaber, og flere kommer til.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.