Bronkitis

Andre betegnelser: bronchitis.

En almindelig forkølelse kan undertiden brede sig til de nedre luftveje og irritere slimhinderne, så de bliver røde, hævede og irriterede. Vejrtrækningen vil være præget af piben og raslen, hver gang du trækker vejret eller hoster. Der kan opstå feber, og det er vigtigt at kontakte lægen for at udelukke lungebetændelse, som eventuelt skal behandles med penicillin. En lungebetændelse, som ikke bliver behandlet, kan forårsage stor skade.

Kurforslag generelt:

Kost: Det anbefales at undgå mælkeprodukter, så længe der er slim i bronkierne (mælkeprodukter kan virke slimdannende).

Andet:
– Sørg for et godt indeklima uden dundyner, dunhovedpuder, tæpper og bamseland i soveværelset, så slimhinderne slipper for en masse støv, som ud over at irritere slimhinderne og bronkierne kan skabe intolerance og allergi over for støv og støvmider, så længe slimhinderne er belastede af bronkitis.

– Sørg for at sove højt med hovedet, så slimen bedre kan løsne sig i løbet af natten.

– Alle varme drikke kan lindre.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.