mavesår

Mavesår

Mavesår er sår i mavesækkens eller tolvfingertarmens slimhinde. Det er meget hyppigt bakterien Helicobacter pylori, som er årsag til problemet, men ikke altid. Tobak og smertestillende midler med acetylsalicylsyre kan også skabe mavesår. Gå til lægen og bliv behandlet.

FAKTA

Symptomerne ved mavesår er meget individuelle, og de kan optræde meget forskelligt, afhængigt af hvad årsagen er og af mavesårets placering. Men generelt er det i dag let at behandle mavesårsbakterien med medicin. Samtidig bør du gøre alt for at skåne slimhinderne, hvad enten du har for lidt eller for meget mavesyre.

Et akut blødende mavesår kan være livstruende. Det er derfor vigtigt at kontakte lægen både for diagnose og behandling.

Kurforslag generelt:

Vitaminer og mineraler: Spis et almindeligt, letoptageligt produkt.

Fedtsyrer: Spis godt med plante- og fiskeolier.

Der findes et veldokumenteret silicaprodukt mod maveproblemer.

Mavevenlig frugtsalat

Du kan også prøve med opskriften på en mavevenlig frugtsalat, som du både kan nyde og have gavn af som medicin, hvis du lider af mavesår. Skær bananer, ananas og blåbær i passende stykker. Derefter søder du med lidt honning og pynter med stødt kanel, nellike og ingefær efter smag og behag. Du kan pynte frugten med et mynteblad.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.