Diarre

Fordærvede fødevarer, som indeholder særlige bakterier eller toksiner fra bakterier, kan let forårsage diarre. Problemet kan også opstå på grund af intolerance eller allergi over for fødevarer, for højt forbrug af afførende frugter, slik eller som følgesymptom til andre sygdomme.

Parasit?

Det er af afgørende betydning, at årsagerne til diarreen findes. Hvis det er et tilbagevendende problem, skal årsagen sikkert findes i kosten eller i mikrofloraen i tarmen, som kan være belastet af parasitter og svampe eller blot have en forstyrret mikroflora.

Lægerne kan undersøge afføringsprøver for at udelukke de fleste parasitter, men der kan sagtens være en forstyrrelse af mindre kendte bakterier eller svampe, som en afføringsprøve ikke kan afsløre.

Kurforslag generelt:

Kost: Rigelig væske, rå havregryn, som du kan tygge, kartofler og især blåbærsaft. Spis fiberrig føde, og undgå mælkeprodukter, sukker og alle former for slik.

Fedtsyrer: Undgå alle former for dårlige planteolier, stegt mad og hærdet fedt. Gode planteolier, men dog moderat, så længe der er kraftig diarre. Skyldes diarreen en inflammation, bør du undgå planteolier og i stedet spise fiskeolie.

Andet: Mikrofloraen kan lokalt styrkes med mælkesyrebakterier. Der er udviklet en række probiotika, som er specifikt målrettet mod fødevareallergi/intolerance og diarre.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.